Club La Santa

Hvis man vil have sol og varme i februar, skal man rejse ganske langt sydpå. Vi har tidligere to gange været i Malaga i vinterferien, og det har været godt, fordi den andalusiske by næsten er det sydligste punkt på Europas fastland. Vejret har begge gange været solrigt, vindstille og med lune eftermiddage omend kølige aftener.

I år havde vi valgt at rejse et godt stykke længere mod syd til de Kanariske Øer. Club La Santa er et vidt berømt og danskejet feriecenter på Lanzarote, hvor man tilbyder et væld af sportsgrene til et meget idrætsaktivt klientel. Det var lige noget for os, for jeg kunne spille tennis, og familiens damer kunne dyrke fitness og den slags lav-cerebrale aktiviteter fra morgen til aften.

De Kanariske Øer er spanske men befinder sig langt mod syd i Atlanterhavet ud for Afrika. Klimaet er præget af den østgående passatvind, som kommer direkte fra Sahara, og derfor er vejret på alle tider af året mildt og lunt. Øerne er vulkanske, og de mindre af dem, som Lanzarote, er totalt golde. Der er plantet nogle enkelte palmer, men ellers vokser der stort set ingenting, og der er næppe et eneste træ på øen. Til gengæld er vejret godt…

…Eller sådan burde de have været. Det startede også fint med højt solskin og svage vinde, da vi ankom.

2014-02-14 16.40.15

Mette og Sarah nyder solskin den første eftermiddag i Club La Santa.

Tennisvenner fra Aalborg Tennisklub (ATK) og Hadsund havde booket samme uge, og der var endvidere to engelske gæster, som gerne ville spille tennis, foruden en spiller fra fynsserien, til stede i samme uge. Alt var således fint forberedt til en uge med masser af tennis.

Men dagen efter begyndte det at regne. Og så begyndte det at blæse. Det blæste ikke bare en lille smule. Det blæste ikke engang på nordjysk, med mindre vi medregner orkaner, som passerer Hanstholm. Det blæste, så vindsejlene blev rykket af hegnene, plastikstrips fløj om ørerne på os, og et enkelt banenet blæste endda i stykker. Det kunne stadig lade sig gøre at spille på Center Court, som er omgivet af høje mure, men på det øvrige otte baner var det helt umuligt. På et tidspunkt blæste det så meget, at man ikke længere kunne låne landevejscykler, fordi det blev bedømt for farligt at køre på vejene. Til gengæld var det ret spektakulært at køre en mountainbike ned til kysten og se enorme atlanterhavsbølger banke imod laveformationerne i et inferno af skumsprøjt.

2014-02-19 14.18.57

Imellem regnbyger og stormvejr fik jeg alligevel spillet en del og observeret, at hard court ikke bare er hard court. Af en eller anden grund hopper boldene markant højere på Club La Santas blå beton end f.eks. i Nørresundby. Jeg spillede i starten ret lige op med Martin fra fynsserien, men han fik efterhånden overtaget ved at spille meget konservativt. Alan, en kultiveret veteran fra Brighton med en slående lighed med Michael Palin, fik også skovlen under mig.

2014-02-20 11.02.55

Alan fra Brighton – en super-god spiller med klassisk teknik.

Alan spiller med træketsjerteknik og gør det helt imponerende. Han skifter ikke greb mellem forhånd og baghånd, og begge slag slicer han. Jeg hader slices! Jeg kan hverken greje boldens opspring eller slå den tilbage med nogen form for sikkerhed, så han havde krammet på mig.

Martin og Alan fik til begges store fortrydelse bank af Peter fra den vestlige del af London. Peter har også en lidt særegen teknik. Han slår alle bolde i bløde kurver tilbage midt på banen, giver ingen fart at arbejde med, og løber til gengæld de mest umulige bolde op. Ham kunne jeg til gengæld godt klare, for her kunne jeg komme under bolden og slå igennem ham med mine normale, topspundne slag.

Der var også adskillige gode doubler mod mine medrejsende venner fra ATK og Hadsund, så jeg fik trods alt spillet en god gang tennis. Pigerne i familien fik dyrket en masse fitness, jeg fik spillet fodbold og kørt MTB, og vi fik alle slappet af. Så måske får Lanzarote en ny chance for at vise sig fra sin gode side en anden gang.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s