Oprejsning til serven

Formkurven har rettet sig en smule efter en klar og forventet sejr over Leif Carlsen i går og en tæt gevinst mod Steen Andersen i dag. Steen har været plaget af dårligt syn et stykke tid, og det har fået fejlprocenten til at stige,  men nu er han begyndt at bruge briller, og så er han med sin fine teknik en trussel for alle habile spillere.

I går mod Leif kørte min serv stadig ikke; den har været i krise et stykke tid, og det fortsatte i kampen mod Steen. Men så besluttede jeg mig for at tvinge mit servegreb helt om i en fuld eastern. Det føles meget akavet, men har virket tidligere. Det gjorde det også i dag, og det vendte kampen. Jeg var bagud med 1-4 og 2-5 i første sæt, men kom tilbage og vandt kampen 76 64.

Lad os alle analysere: Hvis man slår en normal forhånd og drejer ketsjeren om til eastern-greb, så vender strengfladen opad, og man slår bolden op mod himlen. Men når ketsjeren kommer over hovedet i en serv, er den blevet vendt på hovedet, og så får servegrebet ketsjerhovedet til at vende lidt nedad. Hvis man samtidigt slår opad, får man samme effekt som ved en forhånd med western-greb, altså en masse topspin. Samtidig sker der noget med den bevægelse, der skal give ketsjerhovedet fart. Denne bevægelse kommer til mest at bestå af pronation, som er en frihedsgrad, der har meget stort bevægeudslag. Det betyder, at man har rigtigt meget plads til at accelerere ketsjeren op i fart, så slaget bliver hårdere uden investering af mere kraft. Det føles vildt akavet, men det virker fænomenalt. Hvis teksten ikke giver mening, så prøv at fange Milos Raonic på TV en dag og læg mærke til den måde, som han holder ketsjeren på i serveforberedelsen.

På dette billede kan man se grebet:

Uden sammenligning i øvrigt er formkurven tilbage på 100%, men stadig med en kraftigt nedadgående tendens.

formkurve

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s