Sommertennis

Jeg samler på steder at spille tennis. Jeg rejser en del og har spillet så forskellige steder som hustoppe i Tokyo og Singapore, Phuket, London, Florida, Louisiana, Californien og flere steder i Spanien. Tennis er jo en global sport, og næsten alle steder står der en eller anden spiller med en bane og mangler en makker; det handler blot om at se godt nok efter.

Jeg er imidlertid også den lykkelige medejer af et sommerhus i Blokhus, hvor alle familiens sommerferier tilbringes. Min historie i Blokhus er livslang, for mine forældre købte sommerhuset for snart 60 år siden. Derimod har jeg kun spillet tennis i ca. 5 år, og i den periode har jeg med skiftende held søgt steder at spille i Blokhus og omegn i sommerferien.

Den nærmeste egentlige klub ligger i Jetsmark, som kan nås på cykel på ca. 20 minutter eller i bil på 15 minutter fra Blokhus, og der kan man for et beskedent beløb møve sig ind som sommermedlem og spille med de lokale, som er super-flinke. I Blokhus/Hune er der i alt fire baner, som alle er privatejede, så indtil for nylig skulle man kende nogen, som kender nogen, for at komme til at spille.

Men nu er der sket noget nyt. To af banerne og de eneste, som er rødt grus, ligger i læ på østsiden af Hune Skov. De er anlagt af den lokale entreprenør, Leif, som selv spiller en smule men efter eget udsagn næsten aldrig har tid. Indtil for nylig var banerne til udlejning for turister gennem den lokale Spar-købmand. Det er lidt dyrt, hvis man gerne vil spille mere end en enkelt gang. Så nu har Leif og en gruppe fastliggere taget initiativ til en klub-agtig konstruktion, hvor man formedelst 450 kr. kan melde sig ind for hele sæsonen. For dette beløb får man en fast reservation hver mandag, onsdag og fredag mellem 9 og 12, hvor folk møder op og spiller på kryds og tværs. Tilmed kan man gratis reservere andre tider, hvis de ikke er i vejen for mere velbetalende turister. Det er faktisk et rigtigt godt tilbud og bestemt værd at støtte, og Leif har tilmed bygget et fint lille klubhus med toilet, kaffemaskine osv., som man også får nøgle til. Man kan som medlem også frit reservere på andre tider, hvis mere velbetalende turister ikke bruger banerne.

Niveauet for den sociale tennis mandag, onsdag og fredag er for tiden meget motionist-agtigt og vil ikke tilfredsstille øvede spillere, men så handler det jo blot om at sørge for, at der melder sig nogle flere og mere erfarne spillere.  

Det koster 450 kr. for hele sæsonen at være med, og det er et ret godt tilbud, hvis man lejlighedsvis er i området. Banerne kan findes her, og hvis man vil være medlem, skal man kontakte Mogens Bundgaard på tlf. 4021 1277 eller Leif Jørgensen på tlf. 2080 9311.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s