Totenschläger 3

Totenschläger er død. Længe leve Totenschläger!

totenschl2

Med den lille omskrivning af den danske proklamation af tronskifte må jeg desværre meddele, at min elskede totenschläger til venstre på billedet er uigenkaldeligt faret til tennishimlen. Skaftet er knækket helt igennem lige over håndtaget, og den slags lader sig ikke reparare.

Jeg er lidt bedrøvet, for den specielt udviklede ketsjer har forbedret mine slag en hel del, og har helt sikkert gjort mig til en bedre spiller, faktisk også når jeg spiller med andre ketsjere. Det skyldes, at totenschlägeren er så hovedtung, at den kræver et løst sving; den lader sig ikke tvinge fremad. Den var især svær at lære at serve med, men det var indsatsen værd. Nu er den død, og jeg kan ikke skaffe en ny, for udgangspunktet var en helt rå ramme uden nogen form for indlagt vægt, som jeg havde fået direkte fra Heads fabrik i Østrig.

Så er der til gengæld lejlighed til at nørde igennem med bly og finvægt. Jeg har været inde i bunden af mit kosteskab og har hentet min gamle Head Extreme Elite, som i modstrid med sit navn er en god begynderketsjer. Den er nemlig grundlæggende let, og det er en forudsætning for, at jeg selv kan komme til at bestemme vægtfordelingen ved at addere noget bly strategiske steder. Den nye totenschläger står til højre på billedet.

Desværre er den alligevel tungere, end den rå ramme, så jeg får ikke helt så meget selvbestemmelse. Jeg har tilføjet ca. 11 g bly til den. Det lyder ikke af meget, men det er nok til at ændre dens balance mærkbart.

Den har nogle andre fordele:

  • Den er en Head, så den har forhåbentlig noget grundlæggende stivhed til fælles med den gamle.
  • Den har samme længde som den gamle.
  • Hovedet er en anelse bredere, hvilket er godt, fordi ketsjerens grundvægt gør det umuligt at tilføje den samme mængde bly som til den gamle. Det bredere hoved bidrager i denne sammenhæng til inertimomentet omkring ketsjerens længdeakse til fordel for stabilitet i flugtspillet.
  • Jeg har to af dem inde i bunden af skabet, så hvis den første bliver en succes, kan jeg rigge en reserve til.

Nu mangler blot en afprøvning – jeg vender tilbage…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s